субота, 29. новембар 2014.

WANNABE magazin o Torti

Antologija priča strave i užasa “Nešto diše u mojoj torti” predstavlja proizvod zajedničkog rada grupe autora koju je okupila ljubav prema fantastici, ali i želja da se što široj čitalačkoj publici ponude kratka prozna žanrovska ostvarenja.
"Svesni da je u današnje vreme kriza zahvatila sve segmente društva, pa samim tim i izdavaštvo, pri čemu mnogi autori ne uspevaju da predstave svoj rad, odlučili smo se da iskoristimo potencijal elektronskog formata i besplatno ponudimo antologiju potencijalnim čitaocima. Odziv je bio fenomenalan – već prvog dana naša “Torta” preuzeta je 800 puta."
Antologiju u furioznom ritmu otvara Andrea Baskin pitkom, urbanom pričom u najboljem maniru tinejdž-sleš horora.
Milka Knežević-Ivašković je napisala odličan psihološki triler, čija će vas završnica načisto smrznuti. Goran Segedinac u jezovitom hororu, poput holivudske B-produkcije, u zbirku uvodi porodično nasilje i slešere osamdesetih. Priča Ivice Milarića okrenuta je protiv čovečanstva i civilizacije. Kinezi i Japanci na Telepu, telohranitelji u Lazi, uz malo Tarantino šmeka. Boris Mišić se bavi svojom iskonskom preokupacijom: ratom, avetima i zločincima koje izjeda savest. Igor Ivanišević je priložio priču sa veoma efektnim elementima čistog treša koji podseća na Rodrigeza (Robert Rodrigues) i Tarantina (Quentin Tarantino). Majstor mračne atmosfere Radoslav Slavnić pitkim stilom i specifičnim opisima dodaje zbirci pero rođenog pripovedača. Saša Robnik svog junaka vodi kroz putovanje preko planine, gde susreće vrlo neobične namernike i završava put gde je najmanje želeo. Stevan Šarčević se bavi seksom na granici pornografije (uglavnom u S/M maniru), vampirima i prevarama.
U planu su promocije u Novom Sadu, Subotici i Rumi, ali i svim mestima gde se ukaže prilika. Pored elektronskog formata, izradiće se i promotivni diskovi, kako bi antologija pronašla put do svakog fana ovakve vrste književnosti.
"U budućnosti planiramo da nastavimo sa sličnim kolaboracijama, podstaknuti odjekom na koji je naišao naš prvenac ovoga tipa."

Izvor: WANNABE Magazin

Нема коментара:

Постави коментар